diumenge, 13 de desembre del 2009

Agrònom de ferro


És bastant possible que ja os hagi comentat a alguns que és l’agrònom de ferro. Per els que no, es tracta de la millor festa universitària de tota Catalunya, d’Espanya i segurament d’Europa. M’agradaria explicar-vos de que es tracta per tal de que aquest curs s’apunti el màxim de gent possible.

Té lloc a Lleida, a la facultat d’agrònoms i forestals. Aquesta facultat està a les afores de la ciutat, per tant el fet d’estar més apartada ajuda a que es pugui celebrar una festa molt grossa sense molestar a ningú. Generalment es celebra cap el maig, així que el bon temps sempre acompanya.

Les activitats comencen cap a les 12:00 del migdia. Les primeres activitats acostumen a ser la tractorada i el campionat de botifarra. Totes les activitats tenen el seu premi per a els guanyadors.

Quan s’acosta l’hora de dinar, cada grup d’amics es porta el seu propi dinar i el preparen a la gespa de la facultat. Generalment es prepara paella i tots porten la bombona i el fogonet per poder preparar-la. Mentre es dina es comencen a vendre els cupons per el bingo, que el premi acostumen a ser unes quantes consumicions gratuïtes.

Després de dinar i d’haver reposat comença la festa grossa. Una gimcana amb tot d’activitats diferents és preparada per la promoció d’estudiants que acaben en aquell any. Es formen equips i cada equip acostuma a disfressar-se d’alguna manera. La disfressa a poder ser de baixa qualitat i econòmica ja que no trigarà gaire a quedar feta un nyap.

La última prova de la gimcana és la piscina de fang. És aquesta la part més coneguda i que fa ser el que és de l’agrònom de ferro. Una explana plena de fang que t’arriba fins als genolls es una zona on es forma una batalla campal on no hi ha regles. L’objectiu és que tothom que entri surti marró de la manera que sigui.

Per acabar abans de que es faci fosc i quan ja tens fang fins i tot dins de les orelles, toca anar a la riba del costat on netejar-se, o més aviat, intentar netejar-te del fang. Al sortir es va a un foc que han preparat per tal d’assecar-te ja que l’aigua de la riba està gelant. Un cop sec vas a casa a dutxar-te correctament i a sopar alguna cosa ja que per la nit continua la festa.

Cap a les 23:00 començar a venir la gent ja que es prepara una nit de concerts. L’ambient és immillorable i sempre són un èxit els grups que toquen. La barra queda oberta fins a les primeres hores del matí que comencen a recollir tot el material desprès de celebrar la gran festa universitària.

Aquí deixo el videoclip dels Strombers que van gravar fa un temps a l'Agrònom de ferro.

1 comentari: