dimecres, 6 de febrer del 2013

Inici en el nou curs: #dmed13

Comencem un nou curs i bastant forts. De bones a primeres una bona consigna que ens acompanyarà al llarg del semestre: el coneixement, tal com l'adquirim, el podem compartir.

Com a mestres és una idea essencial. Volem compartir el nostre coneixement, de fet volem viure d'això. Sovint ens imaginem que les persones que rebran aquest coneixement seran alumnes de primària, però de ben segur que només serà aquest el nostre públic. Sovint, per el fet de ser estudiant de magisteri, amics i familiars et demanen ajuda. De ben segur que tots nosaltres hem sentit alguna vegada per part d'una persona propera a nosaltres: "Em pots corregir aquest text a veure si hi han faltes?", "Pots ajudar al Ferran amb els deures de matemàtiques?",... Personalment no em molesta, és més, m'agrada que em demanin ajuda ja que demostra confiança i saber fer.

Però ara vivim a l'era digital, si vols traduir un text, buscar alguna formula, buscar exercicis,... tens internet. És ràpid, senzill i no molestes a ningú. Sobretot aquesta última opinió és molt representativa dels petit, es pensen que la informació un bon dia es desperta i decideix fer-se pública, així que decideix sortir de l'avorrit llibre on ha estat tota la vida per provar sort per internet. O que per la nit, mentre la gent dorm, l'ordinador es desperta silenciosament i decideix estudiar per tal de poder resoldre tots els dubtes que li demanem. No saben d'on ve la informació, ni qui la crea. Els petits no ho saben i els adults ho volem ignorar.

Si ens beneficiem de la informació que obtenim a la xarxa, perquè ens neguem a formar part d'aquesta? Aquesta incògnita és encara més misteriosa quan es tracta de mestres. Ens agrada ensenyar i ens agrada aprendre, per tant per què no aprofitem la internet per a poder compartir el coneixement?

Cal començar a viure en l'era digital i treure més partit a internet del que fem actualment. Primer pas: formar part de la comunitat #dmed13. Estudiants de magisteri units per tal de poder fer l'últim esforç junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada