dilluns, 18 de febrer de 2013

Google Reader

Una de les moltes avantatges de les que podem gaudir per tenir un compte Google és l'ús de Google Reader. Aquesta és una eina que ens avisa de quan hi ha novetats o noves entrades en els blogs, diaris,... que nosaltres decidim.

Suposem que com a som uns grans aficionats als escacs i que diàriament, o de forma sovint, entrem a webs per a posar-nos al dia. Podem visitar blogs de jugadors profesionals, d'aficionats, de tendes, d'organitzacions, de clubs,... Hi ha molta informació que ens interessa, poder massa com per cada dia anar web per web consultant si hi ha novetats.

Aquí és on entra en joc Google Reader (GR). Des del portal personal de GR ens subscribim a les webs que nosaltres demanem. Un cop hem fet aquesta selecció, cada cop que hi hagi alguna entrada nova en qualsevol d'aquestes GR ens avisarà sense necessitat d'entrar portal per portal per a fer-ho de forma manual. A més, quan ens avisa d'una nova entrada també ens ofereix l'enllaç directe per tal de poder-hi accedir de forma ràpida. Molt interessant és també la opció de subscriure't un hashtag de Twitter, a recerques Google i també a notícies de diaris sobre algun tema concret; 3 accions que poden ser molt pesades si s'han de repetir sovint.

En el cas que no només ens interessés informació relacionada amb escacs pot resultar una mica caòtic mantenir un ordre i una organització. Suposem que m'he subscrit a 60 blogs diferents i sobre temàtiques diferents, seria molt difícil accedir a la informació de manera ràpida i eficient i així aquesta eina no suposaria una millora. És per això que GR et permet endreçar el teu contingut en carpetes de forma senzilla i així poder trobar tota la informació que necessites de manera ràpida i clara.

Tot i així, planteja uns desavantatges:
  • És útil en cas de voler seguir un nombre elevat de llocs web. En molts casos la gent no troba útil una eina com aquesta per a només un nombre baix de webs.
  • Pot resultar atabalador, és per això que hem de vigilar el nombre de subscripcions. 
  • Com ja hem dit, no totes les webs ofereixen la subscripció a GR. A més, no sempre és un procés ràpid ja que algunes ofereixen problemes.
Personalment crec que es tracta d'una eina molt útil per als adults. La podem relacionar amb alguna afició que tinguem, a la nostra feina i, sobretot, a les dues coses a l'hora. Tota eina que ens ajudi a ordenar tota la immensa informació que hi ha a internet, sempre serà benvinguda. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada