Per començar, ja ens podem descarregar la versió 4.0 de forma gratuïta a la pàgina web oficial, cal a dir que es tracta d’un fitxer força gran (2,5 GB aproximadament). Un cop instal·lat el configurem per a que s’inicia a l’arrencar l’ordinador.
Linkat és un sistema operatiu que és divulgat per el departament d’educació de la generalitat i que té com a principal destinatari les escoles, tot i que també poden resultar útils i pràctics per a la resta de ciutadans. El seu funcionament és molt bàsic i intuïtiu, no es diferencia massa del windows. La pantalla principal es mostra com un escriptori on les icones surten automàticament a mesura que anem connectant memòries USB o introduint CDs.
Recomano que si teniu l’oportunitat de provar-lo no ho dubteu ja que a partir de l’experiència pròpia entendreu millor el seu funcionament. Abans d’acabar exposaré les avantatges i desavantatges que considero que cal tenir present.
Avantatges:
- És gratuït, es pot descarregar des de la pròpia web oficial.
- S’actualitza de forma regular i surten moltes eines que ajuden al seu funcionament.
- Els manuals itutorials són senzills i clars i no suposa una dificultat saber fer-lo funcionar.
Desavantatges:
- No és compatible amb la totalitat dels programes que podem utilitzar amb el sistema windows.
- Podem trobar limitacions, les seves possibilitats no són tantes com amb d’altres sistemes.
- Si l’utilitzem a l’escola pot causar confusió als alumnes ja que generalment a casa aprenen a utilitzar el windows.
Hola,
ResponEliminaEl tercer punt que esmenteu com a desavantatge: "Si l’utilitzem a l’escola pot causar confusió als alumnes ja que generalment a casa aprenen a utilitzar el windows" no el veig massa encertat. Primer perquè els alumnes no tenen massa problemes a l'hora de fer-lo servir. El profesorat és qui posa més problemes a l'hora de fer-lo servir.
Es bo que l'alumne vegi un altre entorn ja que així adquireix l'hàbit d'adaptar-se al sistema operatiu. Cal pensar que a casa els alumnes utilitzen videoconsoles, tablets, etc per la qual cosa el grau d'adaptació a nous entorns és molt elevat.
Dr. Joan de Gracia, estic molt d'acord amb tu en que els nens tenen molta facilitat en adaptar-se a qualsevol sistema operatiu o a qualsevol mecanisme nou. Tot i això continuo en la seva posició com a desavantatge ja que crec que seria molt millor per els alumnes que el sistema utilitzat a les escoles coincidís amb el que utilitzen a casa de forma regular i poder traslladar els coneixements amb més facilitat.
ResponEliminaEn qualsevol cas reconec com a cert que els alumnes s'adapten força bé i que és bo crear aquest hàbit d'adaptació, tot i que també convé tenir algun com a referència. Finalment dir que coincideixo amb tu quan afirmes que són els mestres que limiten més els recursos que no pas els alumnes.