diumenge, 1 de novembre del 2009

Les descripcions

Aquesta setmana, a classe, hem estat tractant les descripcions. En el petit grup vam estar llegint diferents textos descriptius i per grups vam fer una posada en comú dels punts principals de cada text.

Nosaltres vam comentar un text de Josep M. Espinàs del llibre A peu per Aragó. Em va ser semblar molt interessant com feia una descripció per mitjà d’un diàleg. El diàleg en qüestió era entre dos amics. Com que ja es coneixien, no es feia una descripció típica, on s’expliquen trets físics o la seva situació actual; concretament explicava el seu passat. Per explicar els moments de la seva vida ho feia a partir de la vida laboral.

És molt curiós com avui dia la descripció d’una persona està basada en la seva feina. Quan dos persones es coneixen un li pregunta a l’altra per la seva feina. A partir de la feina podem classificar més fàcilment a la gent. Per tant, és molt normal que una descripció es basi en la trajectòria de feines que ha seguit cada persona.

Per el que fa al divendres, vam llegir un text de Jesús Tusón que explicava el llenguatge i les seves característiques. Em va agradar força el text perquè volia criticar totes les opinions que simplificava a les llengües i les reivindicava d’una forma molt convincent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada