diumenge, 20 de setembre de 2009

Les noves tecnologies

Les noves tecnologies estan marcant la nostra generació. Crec que és impossible que algú que hagi nascut en la dècada dels 80 o dels 90 no estigui afectat per l’avanç que s’ha fet amb les noves tecnologies.


El meu cas en particular recordo que va ser fins als 11 anys que no vaig tenir el primer ordinador. Era l’any 1998 i recordo que vaig ser dels últims de la meva classe a tenir l’ordinador a casa. Ja en aquella època començava a ser una eina obligatòria per a treballar. Tots els treballs que anteriorment es feien amb bolígraf, o amb màquina d’escriure en alguns casos molt particulars, es van començar a fer a “màquina” com es deia en un principi al ordenador.


Fora del ordinador, una eina a la que sempre he intentat estar sempre al cas és el reproductor de música. Ja de petit anava amb walkman. Quan estudiava la ESO portava discman i al llarg del batxillerat un MP3 de 128mb. Un cop a la universitat continuo amb MP3 però amb una memòria molt més alta (1GB, 2Gb i l’actual 16GB).


Però tant l’ordinador com l’MP3no hagués estat el mateix sense haver estat per el que segurament més ha marcat el canvi cap a les noves tecnologies: internet. Avui dia és indispensable tenir internet a casa nostra. El que en un principi semblava tenir com a principal utilitat consultar informació, avui dia destaca per ser una xarxa de comunicació molt important, una zona per a compartir arxius, ...


Aquests han estat per a mi els aparells tecnològics que més m’han marcat. Cal dir que hi ha molts més a destacar però a un segon nivell. Un clar exemple són les cameres de fotografiar digitals, que tot i ser un canvi espectacular amb les anteriors no ha tingut gaire pes per a mi. Però avui dia crec que no és possible saber ni assimilar l’importància de la tecnologia en les nostres vides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada