dimecres, 28 de setembre del 2011

Xarxa social per a la 3ª edat

Sovint entro en una web anomenada el mundo today on publiquen notícies falses, creades per ells mateixos. Dons bé, l’altre dia llegia un article sobre una xarxa social pensada per a la gent gran, on les aplicacions i les eines que et proporcionen estan pensats per a aquesta part de la societat: el Faceweak. El vaig trobar divertit i interessant per a nosaltres ja que últimament treballem i parlem molt de noves formes de comunicació, i una burla sempre ajuda.

La sorpresa va venir al comprovar que realment ja existeix una xarxa social amb aquestes característiques. Patientslikeme és una xarxa real on els pacients poden xerrar i compartir experiències amb gent que pateix les mateixes malalties que ells. Sovint la realitat supera la ficció. Increïble les possibilitats de relacionar-se amb gent que ofereix la internet.

dilluns, 19 de setembre del 2011

Entorn Personal d'Aprenentatge

Els PLE (Personal Learning Environment)es podrien definir com les eines i recursos que utilitzem per a la nostra formació diària i continuada. Són moltes aquestes eines que podem utilitzar però pràcticament totes es basen en l'utilització d' internet, sobretot amb l'arribada de les ampliacions amb la Web 2.0.

Els principals objectius dels PLE són a relacionar-nos a partir d’objectes d’informació; compartir enllaços, experiències i recursos per aprendre i finalment crear relacions socials.

Per a més informació deixo l'enllaç amb el text escrit per Jordi Adell on s'explica aquest concepte més ampliament.

A continuació teniu un mapa conceptual amb el meu PLE.